Saturday, December 4, 2010

Bukit Kabus




Background untuk animasi Mega Sri Gala...seterusnya...aku akan start wat storyboard dan character turn around...

Sunday, November 21, 2010

Meteor Fall

video

Satu lagi eksperimen bermain dengan AFTER EFFECTS cuma kali ini ada penambahan penggunaan partical dari 3D Max untuk serpihan batu dan jalan..

Photoshop sekadar untuk touc up background di atas jalan...retak dan berlubang..

Friday, November 19, 2010

Eksperimen VFX - Bentara

video


Mencuba - cuba layan visual effects pula...sekadar satu sc sahaja..underwater scene dengan robot besar tgh wat pantauan kat kota dalam laut...sebenarnya byk benda lagi boleh letak...just sekadar bereksperimentasi...manalah tau leh cuba2 kat IPCC...huhuhuhu..

kredit utk :

Character design : Mas Fooart untuk Bentara
3D modeller :Kojai dan Azhar
BG/Matte painting : Tak sure kat mana aku donlod..tapi hasil kerja dia...cool abis..

and the rest...animation and compositing...aku..

by the way...terima kasih kerana sudi menyinggah...

Saturday, June 26, 2010

Sky Train


kali ini...aku cuba memberikan finishing arwork yg agak bersih..selalunya di habiskan tanpa byk mendetal pada sudut tertentu...mungkin hari ini aku diberi peluang bersemangat sedikit dan mugkin agak 'sun' ari ini...palitan yg menjadi...alhamdulillah syukur..harap boleh lebih maju untuk arwork seterusnya...latihan setiap hari....

Friday, June 25, 2010

Land of the lost



Latihan melukis landscape semula...alhamdulillah...ada sedikit peningkatan...perlu berusaha lagi...dan terus berusaha...memperbanyakkan lagi merujuk hasil2 karya orang lain dan menuntut ilmu sebanyak yg boleh...

Sunday, June 20, 2010

New Land discovered


Latihan di pagi2 hari...mental yang fresh sambil menghirup udara yg fresh...huhuu..rasenya perut pun dah mula memainkan peranan di pagi ini...mungkin mencari nasi lemak untuk di hadam....PS CS3 dan WACOM...photo reference..

Cave


Praktis untuk hari...kali ni aku cuba dengan refer pada photo...alhamdulillah...dapt sket ilmu untuk hari ni...dan untuk seteusnya...aku akan cuba buat lagi artwork2 sebegini untuk memberi kefahaman dalam value light,shadow dan mid tones...dan warna2 natural...

Wednesday, June 16, 2010

At the Gates


Bereksperimentasi dengan brush yg agak kasr dan pencahayaan...masih lagi tak dapat mencapai level yg diharapkan...esok mugkin aku akan menggunakan pendekatan lain..membuat pemerhatian teliti pada artwork2 org lain..dengan harapan tuhan bisa memberi ilham...Sesungguhnya semuanya adalah milikNya

Monday, April 12, 2010

Wednesday, March 3, 2010

Animation concept




Anmation concept for Ayu Sejati...

Tuesday, March 2, 2010

Bumble bee redesign




update artwerk terbaru.....utk battle kat local forum....